Puinti

Pääsimme puimaan Päästösäästö-koekentän syyskuun ensimmäisellä viikolla. Juuri ennen pitkää sadejaksoa. Koekenttä puitiin koeruutupuimurilla, joka dramaattisesti hajosi heti ensimmäisen ruudun jälkeen. Muutaman tunnin hihnojen metsästyksen ja korjauksen jälkeen puimuri saatiin taas kuntoon ja koekenttä puitua.

Photo06-09-2017,10.13.33

Puintikosteus vaihteli koeruuduittan 16-24 prosentin välillä. Satonäytteet odottavat nyt kuivattuina, putsattuina ja punnittuina tarkempia satomäärityksiä.

Photo06-09-2017,9.29.47
Kosteuden mittausta.

Puinnin jälkeen olki paalattiin pois kentältä. Viikkoa myöhemmin otimme koekentältä Mikko-kairaa käyttäen maanäytteitä näytteenottopisteistä, jotka oli määritetty edellisenä syksynä. Maanäytteenotto tapahtui ottamalla 12 kairallista yhden näytteenottopisteen kohdalta noin metrin säteeltä. Sen lisäksi jokaiselta ruudulta otimme mikrobinäytteet pintamaasta.

Photo14-09-2017,11.29.24(1)
Maanäytteenotto sujui rivakasti kiitos Luke Jokioisilta saatujen apuvoimien.

Koekenttä vielä kevytmuokataan, otamme pohjamaasta maanäytteet ja kentälle laitetaan talveksi ioninvaihtopussit, jotka tutkivat typen huuhtoumaa. Sitten jäämmekin odottamaan tuloksia kasvukaudesta. Kasvukauden tuloksia julkaisemme täällä blogissa niiden valmistuttua syksyn ja talven aikana.

Photo14-09-2017,16.07.36

Mukavaa syksyn alkua!

Aino Seppänen
Tutkimusavustaja
Soilfood Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s