Tautihavaintoja ja kokeen toteutuksesta

Päästösäästö-hankkeen päämääränä on kehittää nopeita keinoja viljelymaan kasvukunnon parantamiseen sekä maan mikrobiston monimuotoisuuden ja aktiivisuuden lisäämiseen eloperäisillä maanparannusaineilla ja biologisen toiminnan kiihdyttäjillä. Päämääränä on hiiltä sitova, biologisesti monimuotoinen ja kasvukunnoltaan tasaisen tehokas viljelymaa.

WhatsApp Image 2017-07-29 at 08.49.03
Dr. Christine Jones tutustumassa biohiilikäsittelyyn. Kuva: Saara Kankaanrinta

Päätavoitteena on maaperän toiminnan optimoiminen. Siksi koetta ei ole lannoitettu korkeaa satotasoa tavoitellen, vaan olemme kiinnostuneita maaperän muutoksien vaikutuksista kasveihin ja satoon. Kylvötiheys oli 550kpl itävää siementä/neliömetri ja typpilannoitustaso matalahko 80 kg N/ha. Näin pyrimme vähentämään kenttäkokeen riskejä, kuten lakoutumista.

Tällä viikolla kokeella suoritettiin tautihavainnot. Kokeella ei ole torjuttu kasvitauteja, koska oletettavasti tautitorjunnalla olisi vaikutuksia maaperän mikrobistoon. Tulevaisuudessa on myös mielenkiintoista nähdä, kuinka maaperän mikrobiston monimuotoisuuden ja aktiivisuuden lisääntyminen vaikuttaa kasvitautien esiintymiseen.

IMG_20170801_102110 Kuva.jpg
Kasvustossa esiintyi pistelaikkua.

Kokeella esiintyi pistelaikkua. Näin ensimmäisellä kasvukaudella taudin esiintymisessä ei ollut juurikaan eroja eri koejäsenten välillä.

 

IMG_20170801_105500 kuva 2
Tautihavainnot suoritettiin aurinkoisessa säässä.

Aino Seppänen
Tutkimusavustaja

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s